субота, 16. мај 2015.

Fejsbuk... Zabrinutost vlade... :)

VODITELJKA: Eto to je bilo izvorno narodno kolo. Bravo, naši gosti zaista prepliću. A sada da saznamo i ono ključno. Profesore Nedeljko, koji je glavni razlog što vlada ukida proslave godišnjica mature?

SOCIOLOG: Kompleksno pitanje. Naime, veliki procenat stanovništva je na Fejsbuku... Oni tamo džabalebare i gube vreme. Ali, kad odu na godišnjicu mature, oni posle stvarno nastave da se viđaju sa tim ljudima iz prošlosti... I neki na koncu počinju da gase Fejsbuk profile, što zabrinjava vladu.

VODITELJKA: A zašto je bitno za vladu da građani budu na Fejsbuku?

SOCIOLOG: Pa da bi džabalebarili i gubili vreme. Naša država je trenutno u tolikom raspadu da je to jedino što je konceptualno izvodljivo. Samo još zahvaljujući Fejsbuku država se održava na staklenim nogama.

VODITELJKA: Jasno. Baš ste to mudro pronikli. Nego da čujemo sad malo našeg pisca, gospodina Željka Kualalumpura. Vi ste napisali roman „Krvni koktel mature“ za koji ste ovenčani i postmodernističkom nagradom „Nije loš roman“. O čemu govori ovo delo?

PISAC: (držeći svoju knjigu) Govori o dva čoveka... dva brata... koji se sreću na godišnjici mature. Tamo su na proslavi izgubili ključeve od kuće. Pali su im ispod stola.

VODITELJKA: Obojici?

PISAC: Da. Onda su se obojica sagla da dohvate ključeve, a za to vreme je naišao konobar i pitao se gde su ta dva brata pošto su bili ispod stola. Ovo vam sad ja prepričavam prvu stranicu knjige.

VODITELJKA: A koliko stranica knjiga ima?

PISAC: Dvesta – dvesta pedeset.

STILISTKINJA: A ima li nečeg ljubavnog u knjizi?

PISAC: Naravno. Roman sadrži ljubavne, krimi, poetske i političke elemente. Napisao sam pravi best seler.

(Scena 7; iz nove epizode "Ukidanje godišnjice mature" emisije Dva komada nečega, autorka Natalija Ž. Živković)

:)

Нема коментара:

Постави коментар